Nuffnang

Selasa, 24 Januari 2012

BLOG-BLOG HIBURAN

BLOG-BLOG HIBURAN


Shaheizy Sam - Google Blog Search

Posted: 24 Jan 2012 03:08 AM PST

Shaheizy Sam - Google Blog Search


Wawa Zainal Ingin Bercinta dengan <b>Shaheizy Sam</b>. |

Posted: 19 Jan 2012 06:55 PM PST

Selepas timbul isu perhubungan di antara Shaheizy Sam dan Wawa Zainal, MiG Online berjaya mendapatkan respon kedua-dua bintang nie mengenai isu tersebut. Ya, kedua-duanya telahpun MiG Online kejar. Nantikan feedback Shaheizy Sam selepas nie, cekidautt!!

Full content generated by Get Full RSS.

kumpulan hujan - Google Blog Search

Posted: 24 Jan 2012 01:24 AM PST

kumpulan hujan - Google Blog Search


Noh (<b>Hujan</b>) Bintangi Filem Kedua Arahan Namawee | andyhowtt <b>...</b>

Posted: 20 Dec 2011 04:27 PM PST

PETALING JAYA: Buat pertama kali, vokalis kumpulan Hujan, Noh Salleh bakal beraksi mempertaruhkan bakat lakonannya menerusi filem kedua pengarah sensasi, Namawee, berjudul Hantu Gangster.

Kata Namawee, dia begitu teruja dan tidak sabar untuk bekerjasama dengan vokalis tersebut dan menganggap ia satu penghargaan besar buat dirinya kerana sudi menerima tawaran menjayakan filem yang diterbitkan oleh Fred Chong itu.

"Saya selalu kagum dengan kehebatan karya muzik Hujan. Saya percaya, kemunculan Noh pasti ditunggu-tunggu ramai kerana filem ini merupakan penglibatannya yang pertama ke layar perak.

"Menarik lagi, Hujan juga akan tampil dengan sebuah lagu tema Hantu Gangster," katanya.

Filem komedi seram ini mengisahkan tentang tiga kumpulan gengster dari latar belakang budaya yang berbeza, berganding bahu dalam mempertahankan keluarga mereka, melalui bantuan seorang pencuri.

Selain Noh, filem tersebut turut dibintangi oleh Diana Danielle, Farid Kamil, Dato David Arumugam, Datuk Jalaluddin Hassan, Reshmonu, Amber Chia, Taijuddin Bakar, Dennis Lau dan beberapa pelakon tambahan.

                                                          Namawee bersama barisan krew dan pelakon 'Hantu Gangster'.

"Kejayaan filem Nasi Lemak 2.0 membuatkan saya bersemangat untuk kekalkan konsep kepelbagaian kaum dari segi plot cerita dan dialog buat Hantu Gangster.

"Untuk menampakkan kelainan, saya menjemput beberapa bintang filem dan pemuzik terkenal dalam industri hiburan untuk menyertai filem terbaru ini yang sudah pun memulakan penggambarannya di Klang semalam (Isnin).

"Banyak juga masa yang dihabiskan bagi mengkaji latar belakang setiap pelakon terutamanya yang baru dengan mereka khas watak-watak unik untuk mereka dalam filem ini. David Arumugam juga menyumbangkan suara untuk lagu "soundtrack" filem ini," katanya.

Sebelum ini, Namawee berjaya memecahkan tradisi perfileman Cina apabila filem pertamanya, Nasi Lemak 2.0 mendapat kutipan lebih daripada RM7 juta namun dia gagal mendapat skim rebat cukai kerajaan kerana tidak melalui Skim Wajib Tayang.

Filem itu baru-baru ini ditayangkan di acara berprestij Film Festival Antarabangsa Golden Horse, Taipei dan ditayangkan di Singapura.

"Kami telah menerima jemputan dari beberapa festival filem termasuk Jepun, HongKong dan Eropah. Bagaimanapun, saya teringin sangat menyertai Festival Filem Malaysia (FFM) di masa akan datang.

"Harap-harap, selepas tayangan Hantu Gangster yang dijangka pada bulan Ogos tahun depan, filem ini akan dicalonkan dalam FFM.

"Semoga Finas atau pihak berkuasa yang berkaitan dapat memberi lebih banyak sokongan pada kali ini, kerana Hantu Gangster juga mempunyai mesej positif kepada masyarakat Malaysia," tegasnya.

kredit : Mstar

Full content generated by Get Full RSS.

Fina af - Google Blog Search

Posted: 24 Jan 2012 01:11 AM PST

Fina af - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Fina af</b> - Google Blog Search

Posted: 17 Aug 2011 12:00 AM PDT


mamasuraya™: dhiya nak rambut mcm <b>Fina AF</b>

Posted: 17 Aug 2011 06:49 PM PDT

last weekend, mamasue ajak dhiya and papa pi gunting rambut diorang.....rambut papa tu dah mcm dhiya dah mamasue tgk. usually papa akan potong rambut kt APT, http://www.apt.com.my/academy.html. kat area umah mak mamasue ada 1, kat Taipan. papa usually ada favorite tukang gunting dia dah, senior stylist. as for dhiya, mamasue suh dia amik junior stylist je lah...tapi ari tu dah rezeki dhiya agaknya, junior stylist dah full house, ada professional je....aka otai gunting rambut. so, otai tolong guntingkan dgn harga junior.... mamasue panggil otai tu uncle, jeling orang tu kt mamasue....papa kate,'ish...abang lah'. korang tgk sendiri, kalau korang nk pggl apa? =P
taaddaaaa!Fina AF siaaappp! (pose terbaru ye,pgg tali belt seluar)
Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.

BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Fina af</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Dec 2011 01:09 AM PST


BLOG-BLOG HIBURAN: Activate your Email Subscription to: <b>Fina af</b> <b>...</b>

Posted: 19 Dec 2011 12:12 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Hello there,. You recently requested an email subscription to Fina af - Google Blog Search. We can't wait to send the updates you want via email, so please click the following link to activate your subscription immediately: ...

Cause4Concern Recordings Forthcoming Label <b>...</b> - <b>AF</b> Music News

Posted: 21 Dec 2011 09:07 AM PST


3 remixes com 3 top artistas da cena e uma dupla "new-incomer" no label são
as novidades logo abrindo 2012. Ficaram coisa fina os tratamentos, mas gostariamos
de destacar: C4C – Luca(Silent Witness RMX). Fala sério…
√Nota 11 e fui.

-23.579738 -46.677270

Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.

Stacy af - Google Blog Search

Posted: 24 Jan 2012 01:10 AM PST

Stacy af - Google Blog Search


MuSiC iS mY lIfE: <b>Stacy Af</b> 6 - Aku Stacy Guitar Chords

Posted: 28 Dec 2011 08:14 AM PST

Gm
Lidah kukelu dan minda ku membeku
D
Semangat kuhilang entah ke mana
D
Dari pagi sehingga malam datang menjelma
Gm
Congak posisi diri

Gm
Macam-macam cara tuk kulepaskan raga
D
Dari berterusan ku disakiti
D
Engkau yang belagak bagai raja di istana
Gm
Jadikan ku sang abdi

Gm D Gm
Mau saja…aku melepaskan diri dan terus berlari
Gm D Gm
Ikut saja…kata hati yang berbisik meracuni
Gm D
Boleh saja …ku turutkan kata hati yang ingin
Gm
mencuba
Gm D Gm
Gagal lagi…kamar ku sedia terkunci

Gm
Difikir-fikir mengapa harus takut
D
Sedangkan asal ku yang berkuasa
D
Biarpun aku Stacy bukannya permaisuri
Gm
Harga diriku tinggi

Gm
Engkau sekadar datang menumpang saja
D
Telah terbongkar sifatmu pendusta
D
Ingin mengaut apa saja yang ada
Gm
Namun aku penghalang

Gm D Gm
Mau saja…Aku melepaskan diri dan terus berlari
Gm D Gm
ikut saja…kata hati yang berbisik meracuni
Gm D
Boleh saja…ku turutkan kata hati yang ingin
Gm
mencuba
Gm D Gm
Gagal lagi…kamar kusedia terkunci

Cm A#
Umpama perang
D Gm
Umpan perlu dikorbankan
Cm A# D Gm
Demi mencapai maksud dan tujuan oh…
Cm A# D Gm
Perasaanku terpaksa menjadi taruhan
Cm A# D
Akhir nanti engkau akan pasti aku tawani

last 2x

Gm D Gm
Mau saja…Aku melepaskan diri dan terus berlari
Gm D Gm
ikut saja…kata hati yang berbisik meracuni
Gm D Gm
Boleh saja…ku turutkan kata hati yang ingin mencuba
Gm D Gm
Gagal lagi…kamar kusedia terkunci

Full content generated by Get Full RSS.

kumpulan Spider - Google Blog Search

Posted: 24 Jan 2012 01:07 AM PST

kumpulan Spider - Google Blog Search


Lirik lagu Kita Satu, <b>Spider</b>

Posted: 05 Nov 2010 05:00 PM PDT


Kita Satu, Spider

Seringku bertanyakan
Dimanakah hatimu sayang
Kian lama ku simpan
Bersarang cinta dalam diam

Sampai bila harusku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan

c/o
Kita telah ditakdir bersama
Teman hidup di dunia
Malam siang kita jadi satu
Kerana engkau adalah milikku

Pegang tanganku seeratnya
Dunia ini berputar ligat
Mengapa harus ada sesal
Andainya tersungkur tetap bersama

Sampai bila harus ku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan .. oh ..

Satu….. wooooo..
Kita telah ditakdir bersama
Kerana engkau adalah milikku
Kerana engkau adalah milikku

Sumber: www.liriklagumuzik.co.cc



Full content generated by Get Full RSS.

Fasha Sandha - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 11:36 PM PST

Fasha Sandha - Google Blog Search


Rosamundwo.com » Blog Archive » <b>Fasha Sandha</b> apologize for <b>...</b>

Posted: 12 Jan 2011 01:40 AM PST

Malay popular actress Fasha Sandha apologized for her bikini pictures which had been circulating over the internet.

Her sexy photos was actually leaked out from her friend's Facebook which they took while on a holiday trip in Bali on 30th December 2010, with one of them showing Fasha, in a blue flora bikini, posing with an eagle.

Wearing bikini is not a big issue for other race except for Muslim

"In Islam, woman's dignity is asserted and one way to obtain it is to protect her from any harm. One way to ensure that the dignity of women is partly done by the woman her self. Women are asked to wear respectful dresses that covers her beauty. The form of the dress is varied in some countries, they wear ((Abaya))as" long cloak" ,in other Islamic countries they wear jacket, shirts and long-maxi-skirts. The style it self is not important, what matters is that it should cover the whole body."

Here's her statement in Malay language in her twitter:

English translation of her statement:

To all my fans whom i love dearly. Yes it's true these are photos of me in bikini and pario green skirt. Here, i would like to apologized because of my indecent clothing together with my 3 friends in Tanjung Benua Bali beach on 30th Dec. These photos was leaked out from internet blogs and it has become a big issue after my friend Syazwani uploaded into his Facebook. I'm deeply shameful and regretted from my act. Human are not perfect and can't run away from making mistakes. Please accept my apology. Thank you.

Related Posts


You can leave a response, or trackback from your own site.

Full content generated by Get Full RSS.

najwa latif - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 11:10 PM PST

najwa latif - Google Blog Search


Lirik Carta Hati - <b>Najwa Latif</b> | 1 Lirik Lagu.com

Posted: 24 Nov 2011 05:22 AM PST

Engkau duduk di situ
Diam tersipu malu
Mahu mendekati aku

Aku mulai resah
Hatiku jadi kebah
Melihat dirimu aku rebah
Tapi hati ini kuat menyatakan
Kau terkini duduk di carta hati

Lalu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia
Sehidup semati kita
Menjanjikan bahagia
Untuk kita berdua selamanya

Jangan engkau jangan pergi
Jangan tinggalku sendiri
Jangan tinggalkan carta hati

Kau janjikan bahagia
Ku janji kau tak terluka
Teruslah berada di carta hati kita

Lalu cinta kita bermula
Dari mata turun ke jiwa
Dari teman menjadi cinta
Dan berjanji untuk setia
Sehidup semati kita
Menjanjikan bahagia
Untuk kita berdua selama-lamanya

Related posts:

  1. Lirik Sehidup Semati – Indigo & Juliana Banos
  2. Lirik Cinta Muka Buku – Najwa Latif
  3. Lirik Hati-hati – Ema AF8
  4. Lirik Kisah Hati – Alyah
  5. Lirik Jika Engkau Pergi – Imran Ajmain
Full content generated by Get Full RSS.

Nora Danish - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 09:29 PM PST

Nora Danish - Google Blog Search


BILA LISA & <b>NORA DANISH</b> DITUDUH LESBIAN..!! - myArtis

Posted: 16 Jan 2012 02:45 PM PST


Untuk info, gambar-gambar ini adalah gambar lama Nora Danish dan Lisa Surihani yang kemungkinan dirakamkan untuk drama atau filem. Ia pernah disiarkan oleh sebuah laman sembang sekitar bulan Julai 2011, mungkin untuk suka-suka atau sekadar memeriahkan dunia gosip.

Bagaimanapun, apa yang tak sedap ialah apabila ia dihangatkan kembali oleh sebuah blog berita semalam dengan tanda soal apakah Nora dan Lisa lesbian? Persoalan tersebut amat kurang manis disebabkan kita semua tahu bahawa Lisa bakal berkahwin pada 23 Februari ini dengan Yusry... jadi apakah motif blog tersebut?

"Panas... Gambar Lisa Surihani Dalam Aksi Ala-ala Lesbian?"
demikian tajuk blog tersebut...

Mungkinkah empunya blog tersebut kekeringan idea atau sekadar mahu memenuhkan kolum? Malah jika dibaca komen-komen yang diberikan oleh pelawatnya, rata-rata mereka kurang senang dengan 'gosip' lama yang diada-adakan itu.

Untuk pengetahuan, kerja kami bukanlah mencari salah blog lain, tetapi mana yang tidak wajar... tetap tidak wajar dan ia haruslah diperbetulkan. Jadi... sebagai peminat hiburan tanahair, anda tentukan sendiri kewajaran gosip ini..!

GAMBAR LAMA YANG DIGOSIPKAN KEMBALI ITU...

Klik untuk imej besar...

Mungkin sekadar aksi dalam lakonan...

Gambar yang disifatkan peminat sebagai buang tabiat..!

Aikkk... Tam pun ada? ha ha..!

Full content generated by Get Full RSS.

Fizo Omar - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 09:27 PM PST

Fizo Omar - Google Blog Search


SEMOGA IBU <b>FIZO OMAR</b> CEPAT SEMBUH

Posted: 09 Jan 2012 03:29 AM PST


Sebelum ni korang semua tahu mengenai bebanan yang dihadapi oleh Fizo Omar apabila dirinya diperdaya oleh rakannya sendiri selepas terpaksa menjadi penjamin hutang lebih RM2.5 juta. Kini Fizo diuji lagi dengan keadaan ibunya yang kini dirawat di sebuah hospital akibat menghidap hernia (benjolan dalam perut). Jadi, apa yang diharapkan, kita semua sama-sama berdoa supaya ibu Fizo cepat sembuh dari penyakitnya itu. Tak lupa juga kepada semua peminat Fizo, beliau akan muncul di kaca TV anda pada Febuari ini dalam drama Cinta Buat Emelda.


via: MiG Online
Full content generated by Get Full RSS.

Dafi af - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 09:25 PM PST

Dafi af - Google Blog Search


BLOG-BLOG HIBURAN: <b>Dafi af</b> - Google Blog Search

Posted: 26 Jun 2011 12:00 AM PDT


JOM! SKoDeNG iGLoO Mr.PiNGu: Shuib Sepah peluk <b>Dafi AF</b> di <b>...</b>

Posted: 26 Jun 2011 12:19 PM PDT

Siang tadi Mr.PiNGu tidur separuh hari. Kemudian pergi makan-makan besar dengan kengkawan dan main bowling after that. Best hehe tapi yelah blog pulak tak update (Walaupun lately memang update banyak topik setiap hari). Ok Kali ini nak wat gosip tak masuk akal sket. Haha Gosip tersebut ialah berhubung babak Romantik antara Shuib dan Dafi. Awwwwww~~~

Macam tengok Dafi peluk Kak Limah pulak =p

kepada rakan-rakan, janganla marah ok. Ni bukan nak gosipkan betul-betul. Gler ke? ahaks. Just suka-suka je. Dari awal lagi dalam Maharaja lawak kita lihat idea tercetus daripada Nabil untuk membuat persembahan yang ada kesinambungan. Idea ini nampaknya telah diikuti oleh kumpulan lain, contohnya Sepah. Kita lihat Sepah mula membuat persembahan yang ada kesinambungan dari segi "Tagline" dan juga watak.
Salah satunya ialah Tagline yang popular dan menjadi sebutan ramai adalah Tagline daripada Shuib iaitu "Dafi". Tak pasal-pasal Dafi yang sedia popular itu menjadi makin popular! Haha.. Mungkin Dafi juga berterima kasih kepada Shuib yang mempromosikan namanya. Hahaaa...
Aku rasalah si Shuib ni memang betul-betul minat Dafi la. Yela Dafikan jambu gler. Mungkin Shuib nak jadi jambu cam Dafi akan tetapi nak wat camne dah ketentuan Tuhan untuk berikan Shuib paras rupa yang biasa je. Namun begitu paras rupa itulah yang membawa rezeki untuk Shuib menjadi pelawak hebat dan juga menambat hati Siti Sarah Raissuddin. Hehehe..
Ok. Berkenaan babak peluk antara Dafi dan Shuib tu. Awwwww.. sweet and Romantik. Hahahaa.. Nampak cam Shuib bersungguh-sungguh peluk Dafi. Maklumlah pujaan hatinya sudi datang. Hahaha... Hope Siti Sarah tak cemburu. kehkehkehh. Mr.PiNGu memang dapat agak semasa babak calling-calling Shuib tu bakal keluar Dafi sebenar. Itu impact yang baik kepada penonton. Memang meriahla persembahan Sepah malam tu. Dia layak juara! Walaupun asalnya saya meramalkan Jozan juara kerana mempunyai ramai pengikut dan juga populariti yang diraih mereka, namun terpaksa akur dengan kehebatan Sepah.
Lepas ni bolehla Sepah jemput Dafi dalam persembahan mereka. Mesti gempakz! haha.. Saya mengharapkan bahawa Sepah dapat conduct rancangan lawak mereka sendiri. Saya pasti mesti ramai tak sabar-sabar nak tonton. Hehe.. ^_^

Full content generated by Get Full RSS.
Full content generated by Get Full RSS.

Juliana Evans - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 09:24 PM PST

Juliana Evans - Google Blog Search


“Saya Teringin Nak Jumpa <b>Juliana Evans</b>” – Zizan Raja Lawak <b>...</b>

Posted: 16 Jan 2012 10:22 PM PST

Rindukan Juliana Evans, nah ini makan dia! 6 foto Juliana Evans versi unrelease kini menjadi tatapan anda. Mungkin ramai yang tertanya-tanya mengapakah Juliana Evans kini kurang muncul di mana-mana drama atau filem. Kemana ye dia pergi erk?

Terkini, pemergian Juliana Evans ke Amerika Syarikat demi melanjutkan pelajaran di peringkat Ijazah Sarjana Muda dalam bidang komunikasi massa di University of Michigan diterima baik oleh rakan karibnya, Zizan Raja Lawak.

Zizan yang ditemui di sidang media pengumuman ABPBH 25 di Holiday Villa, Subang minggu lepas berkongsikan perasaannya sejak berpisah dengan pelakon jelita itu.

"Kami masih contact each other. Kadang-kadang, ada juga rasa nak kesana berjumpa dengan dia. Insyallah, kalau ada masa terluang, memang saya nak jejak kaki ke sana. Sewaktu dia berangkat kesana, saya memang menangis sedih. Iyalah, tak terbayang apabila kawan rapat kita nak berangkat ke sana. Macam satu kehilangan pula," ujar Zizan.

Zizan turut diusik sama ada perasaan sedih itu berbangkit kerana sudah terbitnya cinta terhadap Juliana Evans.

"Eh, tidak lah. Kami berdua tahu batasan masing-masing. Setakat ini, kami berdua tidak akan melebihi sempadan, atau batasan sebagai seorang kawan," sekaligus menafikan hubungan percintaannya.

Full content generated by Get Full RSS.

Altimet - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 09:22 PM PST

Altimet - Google Blog Search


UzairOthman.com » Semalam Jumpa Aznil dan <b>Altimet</b>

Posted: 19 Jan 2012 08:25 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Altimet dan Aznil merupaka dua Duta bagi Minggu sosial media 2012 yang bakal berlangsung pada 13-17 febuari 2012 di PWTC dan Dataran Merdeka. Altimet yang terkenal dengan lagu kalo berpacara nyanyian duet ...

Fida Ibrahim - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 09:20 PM PST

Fida Ibrahim - Google Blog Search


A Y U C I N T A - OWNER SHAWLS@AYUCINTA-: <b>FIDA IBRAHIM</b> <b>...</b>

Posted: 02 Nov 2011 06:41 AM PDT

Actually aku tak tau nak buat entry ape..sambil aku update status kat fb aku aku pn bw la frenz kat fb tu..hati terdetik nak tengok si fida ibrahim..ala ex mamat sepah tu..sambil2 wall die aku pun tengok gambar..suka tengok gambar fida ni..orang cantik pakai ape pun cantik..Tapi sejak akhir2 ni aku tengok fida pakai tudung suka nampak leher.Leher tu kan aurat wanita.Tapi x pela..maybe si fida ni nak bergaya.Sekarang ni kan musim fesyen bertudung.Yang tak pakai tudung pun tibe2 bertudung.Alhamdulillah lah dorang da berubah.Tapi biar ikhlas.Bukan sekadar berfesyen semata2 untuk memakai tudung..Ataupun nak dapatkan publisiti.Contoh artis yang aku rasa macam hipokrit dan nak dapatkan publisiti murahan ialah Wan Norazlin.Ingat lagi masa kes video dia tu.Masa dia nak naik balik lepas banyak masalah yang menimpa dia pakai tudung..Tup..tup..bila da mula berlakon balik dia mula buka tudung..Awal tu macam aku kesian jugak kat dia ni tapi lepas je tertengok drama dia tak pakai tudung terus jadi meluat..
Hope lepas ni fida pakai tudung macam dulu..Comel dan cantik saja.Tak gitu??
Jangan terlalu mengejar populariti sebab fida dari awal memakai tudung dan jugak menjadi ikon kepada gadis2 remaja diluar sana yang tak pakai tudung.
Aurat wanita adalah seluruh anggota tubuhnya kecuali wajah dan dua telapak tangannya. Leher dan rambutnya adalah aurat di hadapan lelaki ajnabi (bukan mahram) walaupun sehelai. Pendek kata, dari hujung rambut sampai hujung kaki kecuali wajah dan dua telapak tangan adalah aurat yang wajib ditutup. Hal ini berlandaskan firman Allah Subhanahu wa Ta'ala, "Dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak darinya." [TMQ An-Nur (24):31].
Ni ex fida..Si mamat sepah dan ex nye sape tu..adda ek..
Elokla si fida tu tinggal kan mamat ni..
Full content generated by Get Full RSS.

Tiz Zaqyah - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 09:15 PM PST

Tiz Zaqyah - Google Blog Search


Sungai Rapat Online: <b>Tiz Zaqyah</b> Ditipu Peminat Sendiri, Kerugian <b>...</b>

Posted: 27 Dec 2011 09:19 AM PST



Belum selesai lagi kes Fizo Omar yang dianiaya, timbul satu lagi insiden penipuan baru yang melibatkan pelakon cantik Tiz Zaqyah. Tiz mendakwa telah ditipu oleh seorang ahli kelab peminatnya yang menguruskan percutiannya bersama 35 orang peminat ke Perth, Australia.
"Kejadian ini langsung tidak saya duga. Saya tolak tawaran berlakon semata-mata mahu bercuti bersama peminat."
Program bercuti dinamakan Percutian Cik Qyah yang dirancang sejak Mac lalu sepatutnya bermula kelmarin sehingga Ahad ini, bagaimanapun ia menjadi igauan buat semua peserta rombongan apabila mereka terkandas di lapangan terbang dan menyedari ditipu pada saat akhir.

Tiz berkata, program itu diuruskan seorang daripada ahli kelab Tiz Zaqyah Razak Fan Club (TZRFC) membabitkan pembayaran keseluruhan lebih RM60,000 selepas setiap peserta dikehendaki membayar RM1,700 dan RM1,900.




"Saya hampa, kesal serta bersimpati dengan ahli kelab peminat dari Brunei dan Singapura semata-mata turut serta percutian ke Perth. Namun, kami ditipu perunding percutian yang juga ahli TZR FC sendiri.
"Ia bukan isu kecil kerana membabitkan wang dalam jumlah banyak sehingga kami buat laporan polis. Saya tidak boleh komen apa-apa ketika ini dan menyerahkan kepada polis," katanya lagi.
Melalui Facebook rasmi beliau, Tiz Zaqyah sudah mendedahkan wajah dan identiti individu yang bertanggungjawab. Beliau di kenali sebagai Kak Sherry (Sarimah) di kalangan ahli kelab peminat Tiz Zaqyah. Anda terjumpa atau mengenali wajah WANTED ini? Hubungi Tiz Zaqyah disini.
Full content generated by Get Full RSS.

6ixth Sense - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 09:10 PM PST

6ixth Sense - Google Blog Search


LAGU BEST MP3: <b>6ixth Sense</b> ft Saujana - Penerang Hati

Posted: 27 Dec 2011 01:22 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Tuesday, December 27, 2011. 6ixth Sense ft Saujana - Penerang Hati. Posted by Rakyat Malaysia at 1:22 AM. 0 comments: Post a Comment · Older Post Home. Subscribe to: Post Comments (Atom). Amy Search. Amy Search OTAI ROCK ...

Eira Syazira - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 09:09 PM PST

Eira Syazira - Google Blog Search


Gossip: <b>Eira Syazira</b> Bunting Pelamin? | RotiKaya

Posted: 19 Nov 2011 11:39 PM PST

Tinggal beberapa jam sahaja lagi sebelum berlangsung'nya Festival Filem Malaysia ke 24 — kita layan gossip ringan.

Seperti minggu lalu, hujung minggu ini juga di'penuhi majlis resepsi perkahwinan selebriti — tahniah buat pasangan Michelle Wee & Deqwan juga Zahiril Adzim & Shera Aiyob.

Malam 18 November 2011 yang lalu berlangsung'nya majlis resepsi pertama buat pasangan Azad Jazmin & Eira Syazira selepas bernikah pada 16 September lalu.

Duduk bersembang bersama rakan rakan yang hadir ke majlis tersebut, ada satu sumber memberitahu yang Eira Syazira kini sudah hamil namun empunya diri belum memutuskan untuk membuat sebarang pengumuman rasmi kepada peminat & media.

Ucapan tahniah awal buat pasangan Azad Jazmin & Eira Syazira jika benar perkhabaran yang sampai ke telinga kami ini. Majlis resepsi sebelah lelaki akan berlangsung 26 November ini di Pulau Pinang. - Gambar oleh PS

Full content generated by Get Full RSS.

Elfira Loy - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 09:06 PM PST

Elfira Loy - Google Blog Search


<b>Elfira Loy</b> Sentiasa Berfikir Sebelum &#39;Tweet&#39; | Oh! Artis | Dunia Gosip <b>...</b>

Posted: 23 Jan 2012 02:02 AM PST

perfumeberry

vimax

rahsiarumah

eriesya

wuuhuuonline

1 step to become a great reader:
1. Take a look one by one ads here and click it if you think you love it. Then, dare to try it.
There is no SCAM advertisement here!! We swear!!

Hantar ke Twitter! | Bookmark Share


Gadis selebriti Nurul Elfira Loy Bt Ahmad Sabri, anak kedua dari empat beradik ini dalam delema menjadi seorang selebriti. Menurutnya ada ketika dia berasa senang dengan perhatian orang sekeliling tetapi adakalanya tidak. Apabila dia dikenali, dia terasa tidak bebas melakukan apa yang digemarinya.

Tidak mahukan kontrovesi murah, gadis 17tahun yang baru mengambil peperiksaan SPM yang lepas sentiasa berfikir sebelum melakukan seseatu perkara.

"Hendak tweet pun saya perlu fikir. Saya tahu dalam dunia ini kita tidak mampu buat semua orang sukakan kita. Namun sedaya upaya saya mahu orang sukakan saya. Saya ni jenis orang yang sentiasa fikirkan tentang orang lain. Jika ada yang tidak sukakan saya, saya mahu mengetahui apa puncanya."

Barubaru ini, gara-gara digandingkan dengan pelakon kacak dari negara Seberang, Randy Panglila, Elfira Loy dikutuk oleh para peminat Indonesia menerusi laman sosial, Twitter dan Facebook. Mereka marah dan bengang kerana babak romantik lakonan Elfira dan Randy dalam drama arahan Michael Ang, Biar Mimpi Sampai Ke Bintang.

Menurut Elfira dia tidak terkejut kerana sudah menjangkakan perkara itu akan berlaku. Maklumlah aktor popular 'Nada Cinta' Randy Panglima itu memang punya peminat yang ramai. Elfira hanya ketawa sebaik mengetahui perkara itu. Itu hanya lakonan dan dia hanya menjalankan tanggungjawab menghayati wataknya.

Selain Elfira dan Randid, telefilem Biar Mimpi Sampai Ke Bintang turut dibintangi oleh Sharifah Shahora, Didie Alias dan Sharikah Sakinah. Anda boleh ikuti telefilem ini di Astro Ria.

Jika anda mahu tahu, Elfira ini seorang yang menggilai filem dan drama Korea. Antaranya Pasta dan Secret Garden. Biasalah remaja Malaysia sekarang nikan gila K-pop. Layan..!

OH ARTIS : ELOK LAH BEGITU. UMUR MUA TAPI MASIH BOLEH FIKIR TIDAK MAHU KONTROVESI MURAHAN.

Full content generated by Get Full RSS.

Sara Ali - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 09:05 PM PST

Sara Ali - Google Blog Search


Ekspresi <b>Sara Ali</b> | Suarapeople Dot Com

Posted: 17 Dec 2011 08:30 PM PST

Genuine Kaspersky 2012 license key hanya RM 22 !
Check out this 200-strong flashmob that recently happened at KLIA!
Find your favorite iPhones, iPads, Samsung Tabs & more at Sold.my

JALUR lakonan Sara Ali bermula dengan pengesanan wajahnya di Facebook. Kalau namanya rezeki, satu pesanan di laman sosial itu oleh pengarah filem Sesuatu Yang Tertinggal sudah memadai untuk mengubah status gadis berusia 21 tahun itu.

"Pengarah filem itu, Asrulhisyam Ahmad tanya sama ada saya minat berlakon.

"Pada awalnya saya risau tetapi memandangkan dia minta saya datang uji bakat di pejabat Grand Brilliance, saya jadi yakin. Saya pergi ke sana dengan ditemani ibu.

"Selepas uji bakat pertama, saya ditawarkan watak sebagai Mona," Sara mengimbas kembali tuahnya.

Untuk tahun ini nama seorang Sara Ali pasti disebut-sebut selepas tarikh 15 Disember.

Sebelum ini bukan dia tidak pernah berlakon tetapi selepas penayangan filem Songlap, nama bunga ini semakin bermain di bibir penonton filem arahan Effendee Mazlan dan Fariza Azlina Isahak itu. Untaian nama ini pasti berawal dengan tanda tanya dan jawapannya ada dalam Songlap.

Ekspresi wajah Sara dalam filem lakonan bersama Sam Shaheizy dan Syafie Naswip itu meletakkan Sara pada satu aras lain dalam bidang seni yang diceburinya secara tidak sengaja ini.

Tuah wajah lagi

Cuma berkata-kata sebaris dua pada penghujung cerita, untuk seorang anak muda yang masih baru dalam dunia lakonan, ia bukan tugas mudah.

Angguk Sara, perjalanan Songlap membolehkan dia merasa erti penat tetapi dibayar dengan hati yang puas.

"Saya banyak berfikir dan ini membuatkan saya letih sedikit. Bukan mengeluh tapi itu yang dirasai kerana saya sentiasa kena berfikir apakah ekspresi yang akan saya beri.

"Perlu lebih banyak gunakan otak daripada fizikal," ujar gadis ini yang baru selesai kuliah jurusan seni bina dari Universiti Limkokwing.

Akui Sara, Songlap memberinya satu dimensi tepat definisi pelakon. Katanya, berlakon itu kerja sukar namun dia selalu memikirkan bagaimana untuk melakukan yang terbaik pada masa hadapan.

Membawakan watak Hawa, gadis hamil yang terjebak dalam sindiket pemerdagangan manusia bukanlah satu hal yang mudah.

"Melalui Songlap saya menimba banyak pengalaman. Berlakon itu sukar, begitu juga di bahagian teknikal. Skrip sangat penting.

"Walaupun dalam filem itu saya tidak banyak dialog tetapi saya perlu baca dan faham dialog orang lain kerana saya akan memberi respons menerusi mimik wajah.

"Yang penting, mesej 1Malaysia dalam filem ini dilakonkan secara bersahaja tanpa kelihatan ditonjolkan dengan bersunguh-sungguh," ujarnya.

Begitu besar harapan diletakkan oleh Sara pada filem kedua lakonannya itu. Sesudah filem Nur Kasih, kini dia cuba melukis bakatnya di kanvas Songlap.

"Jujurnya saya memang letak harapan. Kalau diterima, saya sangat bersyukur. Bohong jika saya tidak takut kalau ia ditolak. Titik perjalanan seni saya ditentukan oleh penerimaan penonton terhadap Songlap," ikhlas dia bercerita.

Tambah Sara: "Saya mahu penonton peka dengan jalan cerita Songlap. Mereka mesti datang untuk tonton kekuatan jalan cerita itu, bukan disebabkan barisan pelakonnya semata-mata," akuinya yang kagum dengan semua pelakon filem ini kerana mereka bagus-bagus belaka.

Mencuit sedikit skeptikal umum terhadap senario kehadiran pelakon baharu di tengah-tengah aktor yang sudah lama menapak, Sara tidak terkecuali dihimpit ungkapan 'tumpang glamor'. Nama Sam dan Syafie menjadi tunjang kepada 'penumpangan' itu.

Hakikatnya jika melihat pembawaan karakter mereka, baik Sam, Syafie mahupun Sara semuanya berada pada garisan permulaan yang sama di dunia Songlap.

Sam seakan-akan bebas daripada watak kelakar yang sudah stereotaip untuk pelakon sebagusnya.

Bagi Syafie pula inilah filem perdananya yang bukan di bawah payung arwah Yasmin Ahmad.

Manakala Sara, filem ini mempamerkan kredibiliti lakonannya dengan adegan yang banyak. Secara teknikalnya, mereka bermula pada garisan perlumbaan yang sama.

"Saya tahu orang cakap saya tumpang populariti Sam dan Syafie. Hakikatnya, ini tuah saya kerana dapat bersama mereka. Saya boleh belajar daripada orang yang bagus.

"Perlu diketahui juga bahawa saya tidak tahu kedua-dua pelakon itu akan berlakon dalam filem ini kerana ramai yang hadir ke sesi uji bakat," katanya laju tentang keberuntungan hidupnya.

Bosan watak kelam

Bercakap mengenai karakter, Sara yang telah berlakon dalam lima buah filem mengaku dia tidak tercari-cari watak utama.

Sebaliknya jika dia dapat memangku watak pembantu tetapi dijayakan dengan baik, itu sudah memberi kepuasan.

"Saya mencari warna dalam karakter. Sebenarnya saya teringin untuk mencuba watak aksi. Itu bagi saya satu cabaran.

"Satu perkara yang mungkin 'kekurangan' bagi saya adalah tubuh saya yang kecil dan kurus. Ada yang melontarkan persepsi saya terlalu budak untuk diberikan watak.

"Akhirnya saya diberikan watak budak kolej atau remaja sahaja. Ini yang susah nak dipecahkan," luahnya yang telah berlakon filem Klip 3GP, Penunggu Istana dan Jangan Pandang-Pandang…

Begitu juga watak kelam bagaikan sudah lekat pada dirinya. Bermula daripada filem Nur Kasih, drama Wasiat dan bersambungan dalam Songlap, karakter tanpa senyum ini dibawanya dengan jaya dan seperti bersambung-sambung.

"Tidak sukar untuk membawa watak kelam tetapi saya akui sudah bosan kerana mahukan kelainan," jujur dia berbicara.

Ternyata seorang lagi anak seni sedang memulakan langkah. Ini satu permulaan buat Sara.

Walau watak kelam yang sering diberikan kepadanya, namun impaknya sudah diterima ramai. Sara Ali punya pelangi yang menanti di hadapannya.


Use Facebook to Comment on this Post

Full content generated by Get Full RSS.

Pierre Andre - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 09:03 PM PST

Pierre Andre - Google Blog Search


<b>Pierre Andre</b>: Ya Saya Cemburu Dengan Syamsul Yusof Dan Farid <b>...</b>

Posted: 20 Sep 2011 11:43 AM PDT

Sepatutnya kami menulis tentang Tiz Zaqyah ketika ini, namun atas kesilapan teknikal, niat terpaksa di'tangguhkan.

Tetapi kita ada Pierre Andre sebagai pengganti penulisan awal pagi kami ini. Kita layankan.

Malam tadi berlangsung sessi preview filem terbaru arahan & lakonan Pierre Andre bertajuk al-Hijab di Cineleisure, Mutiara Damansara.

Ketika bercakap kepada media selepas tayangan, Pierre Andre mengakui dirinya cemburu melihat bakat pengarah muda lain seperti Syamsul Yusof & Farid Kamil.

Menurut Pierre Andre, melihat rakan seperjuangan berjaya membawa filem arahan masing masing ke tahap tinggi dengan kutipan yang membanggakan membakar semangat beliau untuk mengarahkan filem baru.

"Farid Kamil berjaya kutip RM8 juta (Kongsi), Syamsul (Yusof) berjaya kaut lebih RM12 juta dengan KL Gangster — saya? RM5 juta, itu pun empat tahun lepas dengan filem seram."

"Tetapi, saya tidak mahu hanya di'kenali dengan genre seram sahaja. Saya mahu menjadi mereka (Farid Kamil & Syamsul Yusof) yang boleh mengarah pelbagai genre filem," kata Pierre Andre kepada media.

Filem seram al-Hijab merupakan filem pertama Pierre Andre bersama syarikat perfileman baru, Empat Samudera dan filem kedua bersama mereka bakal menyusul Februari 2012 berjudul Chantek, sebuah filem romantik komedi.

Full content generated by Get Full RSS.

Gambit Saifullah - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 09:03 PM PST

Gambit Saifullah - Google Blog Search


TS: Nora Danish Di Paris, Yuna Di New York, <b>Gambit Saifullah</b> <b>...</b>

Posted: 11 Dec 2011 09:34 AM PST

Bertahun lama sudah rasanya sejak kali terakhir kali buat entri Twitter Selebriti. Membuak buak perasaan rindu. Poyo.

Kami akan cuba untuk hidupkan kembali entri kegemaran ramai ini sekerap mungkin — walaupun tidak mungkin setiap hari.

Jika ada penaja yang sudi menaja ruangan ini, kami lebih dari sudi untuk melakukan'nya setiap hari. Maklumlah bukan kerja senang untuk mengintai setiap Twitter milik selebriti Malaysia ini. Kerja keras amat di'perlukan.

Jadi apa yang kita ada untuk Twitter Selebriti kali ini? Ermm. Kita ada gambar Nora Danish ketika berada di kota romantis Paris baru baru ini, kita ada foto Sofia Jane dalam persalinan penuh kasual.

Tidak ketinggalan gambaran jika Tomok menjadi vokalis kumpulan Wings, juga Gambit Saifullah buat kerja gila di Tokyo. Enjoice!


Sofia Jane Ketika Sessi Bermain Badminton


Nora Danish Kesejukan Di Kota Paris, Seorang Diri. Oh Mai.


Liyana Fizi Berduet Dengan Richard Marx. Fffuuuu!


Tomok bersama kumpulan Wings. Pasang Angan Jadi Vokalis. #LOL


Atilia Bersama Manusia Kelakar, Harith Iskandar


Yuna Di Kota New York, Bersama Qi Di Dalam Hati. Cewah.


Why So Serious Shila Amzah?


Gambit Saifullah Di Tengah Jalanraya, Tokyo. Hmm.
Full content generated by Get Full RSS.

kumpulan KRU - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 07:32 PM PST

kumpulan KRU - Google Blog Search


Sistem giliran <b>KRU</b> | N9 Kini - Portal Berita Negeri Sembilan

Posted: 14 Sep 2011 07:48 PM PDT


SEGAK… Trio KRU, (dari kiri) Yusry, Norman dan Edry ketika majlis rumah terbuka mereka di kediaman Norman di Cyberjaya baru-baru ini.


SAMBUTAN Aidilfitri bagaikan tidak lengkap jika tidak disusuli dengan anjuran majlis rumah terbuka bagi setiap muslimin yang berkemampuan.

Bukannya niat mahu menunjuk-nunjuk kesenangan yang diperoleh, tetapi penganjuran majlis tersebut tidak lain dan tidak bukan adalah untuk mengumpulkan sanak saudara dan sahabat handai pada satu-satu masa dalam suasana yang penuh meriah.

Bagi kumpulan yang telah bertapak hampir 20 tahun, KRU, penganjuran majlis rumah terbuka bertujuan meraikan peminat, rakan media dan artis serta rakan niaga memandangkan trio tersebut kini merupakan antara usahawan selebriti paling berjaya dalam industri hiburan tempatan.

Dianggotai tiga adik-beradik, Norman, 39, Yusry, 38 dan Edry Abdul Halim, 35, mereka menganggap, majlis sebegitu adalah peluang untuk mereka bersua muka dengan rakan-rakan bisnes termasuk dalam industri hiburan secara berkelompok.

Giliran rumah Norman

ANAK sulung daripada empat adik-beradik, Norman memberitahu, tahun ini merupakan gilirannya untuk mengadakan majlis rumah terbuka mewakili kumpulan KRU yang lain kerana mereka secara bergilir-gilir menganjurkannya.

Ujar Ketua Pegawai Eksekutif KRU Studios itu, memandangkan kediaman mewahnya itu baru sahaja dihuni sejak 10 Oktober tahun lalu, jadi ia masa yang sesuai baginya untuk mengadakan majlis tersebut di rumahnya untuk sambutan kali ini.

"Dua tahun lalu, majlis rumah terbuka diadakan di rumah keluarga kami yang terletak di Datuk Keramat.

"Tetapi selepas rumah itu dijual pada tahun lalu, majlis sebegini diadakan pula di rumah Edry yang terletak di Country Heights Resort, Kajang, Selangor.

"Kini, tiba giliran saya pula menganjurkannya memandangkan rumah Yusry yang berhampiran dengan rumah Edry masih lagi dalam pembinaan dan dijangka siap tidak lama lagi.

"Selepas sahaja rumah keluarga kami dijual, kami memutuskan untuk menganjurkan majlis ini secara bergilir-gilir di rumah masing-masing," katanya ketika ditemui di rumahnya yang terletak di Perdana Lakeview West, Cyberjaya, Ahad lalu.

Tambah Norman, sebagai seorang usahawan, dia agak sibuk untuk berjumpa dengan rakan-rakan artis mahu pun media.

"Jadi, dengan adanya majlis ini, ia adalah masa yang sesuai untuk bertanya khabar selain dapat berkumpul bersama menjamu hidangan yang disediakan.

"Manalah tahu, dapat pula peluang perniagaan lain yang ditawarkan tetamu kenamaan yang turut hadir pada rumah terbuka saya ini," katanya berseloroh.

Full content generated by Get Full RSS.

Yuna - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 07:31 PM PST

Yuna - Google Blog Search


Trading Arts Kai mini <b>Yuna</b> (PVC Figure) SQUARE ENIX Final <b>...</b>

Posted: 23 Jan 2012 01:49 AM PST

This item is limited to 3 per household.
Copyright 1999,2012 SQUARE ENIX CO., LTD. All Rights Reserved.
CHARACTERS DESIGN: TETSUYA NOMURA
See Trading Arts Kai mini Cloud (PVC Figure) also.
See Trading Arts Kai mini Squall (PVC Figure) also.

- Was extremely popular mini figure deformity "TRADING ARTS mini" size is larger,
Dress can "break" is the series came back!
- "Final Fantasy" The dress that can be deformed minifigure characters
Appeared in the series. Enjoy a variety of situations with weapons and plate lines!
- "Yuna" provides, X and X-2 you can enjoy a different look.

- Size: W45 × D35 × H62mm about
- Accessories: body, base plate 3 seed lines, rods, guns, X-2, body, face four species
(Or write one yourself, with no specification has managed to establish eye decals)

Item Size : 20 x 17 x 6.5 cm

[About online shopping pre-order sales]


Releases of pre-order items can be delayed or moved up. Wholesalers occasionally put restrictions on the number of pre-orders for extremely popular items, in which case we would be unable to deliver the items to every customer. Sales prices and specifications can differ from those initially planned.
For more information,please read "About Pre-order Sale"
Full content generated by Get Full RSS.

Along Eyzendy - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 03:36 PM PST

Along Eyzendy - Google Blog Search


GUA - BERITA ARTIS - Pecah Tiada Masalah, Kami Libatkan Nizam <b>...</b>

Posted:

Filem 'Pecah' yang menelan kos bawah RM 1 juta ini dibintangi oleh Shoffi Jikan, Tony Eusoff, Izreen Azminda, Buzen, Along Eyzendy, Fizz Fairuz, Zulkifli Zain, Miera Liyana, Zain Ruffedge dan ramai lagi. Filem ini ...

suki oiam - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 01:32 PM PST

suki oiam - Google Blog Search


Sensasi Winnie K & <b>Suki</b> | SimplySiti Zone

Posted: 21 Jan 2012 10:00 AM PST


Cetak Artikel Cetak .
E-mel Rakan Emel Rakan .
Sensasi Winnie K & Suki
Oleh Zaidi Mohamad
zaidim@bharian.com.my
2012/01/22
pix_gal0
Suki selami semangat Tahun Naga

ESOK Tahun Baru Cina akan disambut meriah bagi keturunan Tionghua di negara kita. Bersempena Tahun Naga itu juga, B'POP menggandingkan Suki, 22 dan Winnie K, 31, yang diakui nama mereka cukup dikenali di kalangan masyarakat Melayu dalam persada seni suara di negara ini.
Cuba melawan arus, tiada langsung baju warna merah yang sering menjadi simbolik bagi perayaan berkenaan digayakan mereka. Merah menurut kepercayaan orang Cina mewarnai semua perkara yang menjurus kepada tuah, kebaikan, perkahwinan, kelahiran, musim bunga, pengambilalihan perniagaan sehinggalah revolusi dikenakan kedua-duanya.
Sekalipun tanpa warna merah, semangat Suki dan Winnie tetap ceria di depan kamera dengan dua persalinan. Mood persalinan pertama mengenakan pakaian tradisional Cina, Cheongsam diakui agak lambat sedikit membuatkan mereka sebati di depan kamera.

Barangkali momentun kedua-duanya belum panas lagi biarpun masih pernah bertemu muka sebelum ini. Namun, mood mereka ternyata berubah serta merta untuk persalinan moden. Winnie dan Suki pantas mencipta keserasian sekali gus memudahkan tugas jurufoto.

Kehadiran mereka juga secara kebetulan datang dengan isi cerita menarik yang mahu dikongsi bersama peminat. Suki seperti biasa akan menyambut Tahun Baru Cina bersama keluarga tersayang di kampung halamannya di Seremban, Negeri Seremban., manakala Winnie meraikannya di ibu kota.

Pemilik nama penuh Low Sook Yee ini akui nampak gembira menceritakan sambutan perayaan Tahun Baru Cina kali ini. Ungkapnya sambil berseloroh, acara wajib baginya setiap kali menjelma Tahun Baru Cina ialah makan, makan dan makan.

"Buah limau dan kuih bakul antara kegemaran saya. Paling seronok dapat bersama-sama keluarga untuk makan besar mengumpulkan semua ahli keluarga. Bapa saya akan masak pelbagai menu istimewa terdiri dari ikan, sup, ayam dan banyak lagi. Semestinya bahagian ini yang sentiasa ditunggu-tunggu ramai.

"Ibu pula akan menyediakan pencuci mulut. Tahun ini yang jadi bertambah seronok ialah kakak saya dari Hong Kong akan pulang bersama anaknya. Saya pula jenis yang suka melayan budak. Paling seronok, saya masih menerima angpau kerana masih belum berkahwin. Kalau saya sudah kahwin, sayalah yang kena beri angpau pula," katanya yang turut merakam kembali lagu Warisan dipopularkan Allahyarham Sudirman Arshad bersama Aizat dan Lorence Soosai.

Suki sempat diusik dengan persoalan mengenai sisi peribadinya. Ternyata Suki tak berahsia dan terbuka dalam menceritakan hal kekasih. Kekasih yang dikenali sejak tiga tahun lalu itu sebenarnya merangkap pengurusnya juga iaitu Jeremy Chong.

"Kalau ada yang tanya mengenai hal ini, saya akan cakap yang betul. Sepanjang saya berdepan kesusahan termasuk masalah dengan Galaxy, dia banyak memberi bantuan dan sokongan. Saya lebih selesa bekerja dengan orang yang boleh dipercayai sepertinya," katanya yang boleh dihubungi menerusi laman sesawang, www.sukionline.com, www.facebook.com/iamsukilow, www.twitter.com/SukiLow dan www.youtube.com/user/sukilowmusic.

Mengintai sisi kerjaya seninya, Suki yang juga juara program realiti One In A Million (OIAM) musim pertama terbitan 8TV ini sedang dalam rangka menghasilkan album ketiganya yang keseluruhannya memuatkan lagu Melayu selepas album Finally/ Akhirnya dan album Mandarin, Ladies Night.

Sudah empat lagu siap dirakam dan berbaki empat lagi yang dalam proses pemilihan. Buat permulaan, lagu ciptaan Ajai dan liriknya oleh Jeremy Chong berjudul Terlalu Mencintaimu itu pernah dirakam Alyah dengan menggunakan judul Pusara Kasih tetapi difahamkan ia terperap begitu saja kerana beberapa masalah.

"Sekalipun saya sudah agak lama tidak muncul dengan album berbahasa Melayu (selepas Finally/Akhirnya) dan memberi perhatian untuk album Mandarin di Taiwan, masih ada peminat bertanya saya mengenai kemunculan kembali dengan album lagu Melayu.

"Memang pada mulanya saya sendiri berhasrat untuk bergilir-gilir menghasilkan album Melayu dan Mandarin. Tetapi biasalah setiap yang kita rancang tak selalunya menjadi seperti diingini. Buat permulaan album ketiga saya ini dijangka berada di pasaran Mei atau Jun ini.

"Besar kemungkinan album ketiga ini hanya akan diedarkan secara online selain menumpukan muat turun secara digital. Album ini diterbitkan sepenuhnya oleh syarikat saya sendiri, Infi8 Dreams yang ditubuhkan sejak Julai tahun lalu," katanya yang tampil dengan imej segar berambut pendek sejak tahun lalu lagi.

Sekitar 2010 ketika sibuk mencuba nasib melebarkan legasinya di Taiwan termasuk menghasilkan album Ladies Night, Suki sebenarnya turut berpeluang mencuba nasib berlakon drama di sana berjudul The Gift yang turut disiarkan di Astro Shuang Xing (saluran 324).

Peluang itu diperluaskan menerusi syarikat Galaxy Music Sdn Bhd selepas Suki tidak lagi bersama pengurusan 8 Unit. Malahan, Suki selain membikin album turut diberi pendedahan mengenai pembentukan imejnya. Bagaimanapun selepas sekian dua tahun setengah bersama syarikat berkenaan Suki melihat nasib dan kerjaya seninya seperti diperkotak-katikkan.

"Saya dan pengurusan Infi8 Dreams dalam proses menyaman syarikat itu atas paksi Misrepresentation atau salah nyata yang digunakan dalam terma undang-undang. Mereka cakap ada pengalaman dalam pasaran muzik di China tetapi sebaliknya. Mereka janji macam-macam tetapi tiada langsung hasilnya. Saya sendiri sudah melaburkan RM367,575.15 kepada Galaxy untuk memastikan perancangan menembusi pasaran China mampu sukses.

"Tapi bayangkan selepas album kedua dipasarkan di negara kita, saya masih tertunggu-tunggu strategi dan perancangan seterusnya daripada mereka," katanya yang masih menunggu keputusan lanjut daripada mahkamah berhubung isu terbabit.

Winnie K duta pakaian dalam

WINNIE K pula tanpa berselindung mengharapkan tuah Tahun Naga untuk bertemu Mr Right. Akui penyanyi lagu Kau Ada Di Mana itu, sudah lama dia mengharap dipertemukan dengan jejaka idaman sekali gus berdoa supaya ia menjadi kenyataan tahun ini.

"Usia saya pun bukanlah makin menurun. Siapa yang tak nak berkahwin dan hidup bahagia. Saya sendiri mengharapkan semua itu dan benar-benar mahu berkahwin tahun ini," ungkapnya membuka bicara.

Seperti Suki, Winnie juga melihat sambutan Tahun Baru Cina sebagai pesta makan. Jelas Winnie lagi, ada kalanya setiap kali beraya, tuntutan kerja masih cuba dipenuhi. Ada kalanya, dia terikat dengan undangan membuat persembahan selain menjadi tetamu undangan untuk beberapa program TV.

Ketika fotografi ini berlangsung pun, Suki sibuk dengan rakaman latihan beberapa program Tahun Baru Cina termasuk Dragon Festival Concert 2012 di TV2. Mujur pula sesi latihan diadakan di Angkasapuri, RTM dan berdekatan dengan Balai Berita. Untuk program berkenaan, Winnie bergandingan dengan Kelvin Lau sebagai pengacara dan turut membuat persembahan.

"Kalau tak ada komitmen kerja, saya akan tumpukan masa Tahun Baru Cina ini bersama keluarga di samping emak, sepupu, kakak dan anak saudara. Cuma bapa saya sudah 13 tahun meninggal dunia dan kami sudah biasa beraya tanpanya.

"Setiap kali perayaan ini datang, saya sering disogokkan dengan pelbagai makanan enak yang membuatkan saya sendiri jadi rambang mata. Kuih tradisional yang dipanggil kuih lipat antara kegemaran. Selalunya selepas tiga hari makan ketika menyambut Tahun Baru Cina ini, saya akan ke gimnasium.

"Saya tak nafikan terlalu menjaga badan dan mengawal apa yang dimakan. Tetapi untuk Tahun Baru Cina, saya lupakan seketika hal jaga badan. Oh ya… Selasa ini jam 12 tengah hari, saya baru saja mendapat undangan untuk muncul sebagai tetamu bagi program Wanita Hari Ini bersempena Tahun Baru Cina," katanya yang sering mengunjungi gim Celebrity Fitness di One Utama sebagai menjaga badan dan stamina.

Mengenai perkembangan seni dan kerjaya, Winnie memberitahu dia sedang merancang untuk menghasilkan EP dalam bahasa Melayu dan Cina. Kali terakhir Winnie muncul dengan album berbahasa Cina pada 2010 yang diedarkan Warner Music. Kontraknya bersama syarikat rakaman itu juga sudah tamat tahun lalu.

"Saya juga baru balik dari Hong Kong. Ia lebih kepada urusan kerja kerana saya ke sana membincangkan projek mengenai penjagaan produk kecantikan. Saya belum boleh bercakap lanjut kerana ia masih dalam peringkat awal. Saya juga menjadi duta pakaian dalam, ELV yang diasaskan di Jepun.

"Sudah tahun kedua saya bersama ELV. Pakaian dalam itu bukan untuk gaya kecantikan semata-mata tetapi bagus untuk kesihatan. Saya tak kisah mendedahkan badan dan ibu saya pun OK selepas melihat contoh gambar saya mengenakan pakaian dalam berkenaan," katanya yang gemar melancong ke luar negara dan sempat ke Melbourne, Australia untuk tujuan bekerja sambil bercuti.

Winnie juga sempat memberitahu ramai yang masih menyangka Winnie Kok dan Winnie K adalah dua orang yang berbeza. Hal ini sudah banyak kali dimaklumkan kepadanya termasuk mereka yang sering berurusan dengannya untuk persembahan korporat.

"Sebelum ini saya tukar nama dari Winnie Kok ke Winnie K pun untuk pasaran album ke Indonesia. Ia bertujuan memudahkan orang untuk menyebut dan mengingatinya. Lihat saja bagaimana nama suami Datuk Siti Nurhaliza, Datuk Seri Khalid Muhammad Jiwa cukup dikenali dengan nama Datuk K," kata Winnie yang sempat memberitahu bahawa Dragon Festival Concert 2012 akan disiarkan di TV2 9.30 malam ini dan muncul dalam program Lucky Dragon Game Show 2012 di TV2 esok jam 4 petang.

Profil

Winnie K

Nama sebenar: Kok Mui Kuan

Tempat lahir: Kuala Lumpur

Status: Bujang

Profesion: Penyanyi dan model

Kejayaan: Juara Asia Bagus di Singapura (1993), Top Ten Artis Cina Malaysia selama lima tahun berturut-turut sejak 2001 dan Anugerah Best Artist dan Malaysia Most Highly Supported Best Artis Global Chinese Golden Art Award (2005)

Suki

Nama sebenar: Low Sook Yee

Tarikh lahir: 11 Disember 1989

Asal: Seremban

Pencapaian: Juara One In A Million musim pertama

Drama: The Gift

Berita Harian

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Full content generated by Get Full RSS.

Diana Danielle - Google Blog Search

Posted: 23 Jan 2012 01:13 PM PST

Diana Danielle - Google Blog Search


<b>Diana Danielle</b> Terkejut Spekulasi Nikah Farid – Perak Today

Posted: 07 Jan 2012 12:15 AM PST

PELAKON jelita, Diana Danielle Danny Beeson, 21, menafikan bakal berkahwin pada tahun ini dengan kekasihnya, Farid Kamil, seperti yang dilaporkan sebuah akhbar baru-baru ini.

Diana berkata, dia dan Farid terkejut dengan spekulasi tersebut kerana mereka belum merancang sebarang perkahwinan dalam masa terdekat.

"Macam manalah gosip itu boleh timbul dan saya rasa ia bukan isu yang penting untuk dihebahkan kerana kami tidak merancang untuk berkahwin.

"Lagipun saya masih muda dan banyak perkara yang perlu diberi fokus pada tahun ini. Alhamdulillah kami masih selesa dengan perhubungan cinta ini dan biarlah masa menentukan sejauh mana perhubungan ini boleh pergi," katanya yang dihubungi mStar Online, di sini, Jumaat.

Difahamkan, pasangan selebriti ini dikhabarkan sudah memulakan perbincangan asas tentang niat untuk mendirikan rumah tangga.

Diana Danille dan Farid Kamil

Malah mereka juga sudah bersedia bergelar suami isteri pada tahun ini walaupun usia Diana masih muda.

Dalam pada itu dia juga sedang sibuk dengan penggambaran filem Hantu Gangster, arahan Namawee.

"Rasa seronok sangat bekerja dengan Namawee. Tambah pula dia mengingatkan saya kepada Afdlin Shauki.

"Walaupun dia pernah mencetuskan kontroversi yang membabitkan hal negara, biarlah ia berlalu kerana setiap manusia tidak dapat lari daripada kesilapan.

"Kalau boleh saya mahu lihat kerja yang dilakukannya sekarang dan akan datang. Dia mempunyai idea yang sangat bagus dalam mengangkat masyarakat Malaysia melalui setiap filem yang dihasilkannya," ujar Diana.

Selain itu, pada tahun ini Diana bakal muncul sebanyak empat buah filem lakonannya seperti Azazil, Spilt Gravy On Rice dan Jiwa Taiko.

Malah anak kacukan Melayu-Inggeris ini juga akan memberi fokus kepada pembikinan muzik pula di mana dia ingin muncul dengan sebuah lagu berkonsepkan soul dan Jazz.

-mStar Online

Full content generated by Get Full RSS.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan